Blog

Daniel: “jeg følte at vi havde hacket min krop” 24. september 2017

Så var det igen blevet tid til en lille blog / fortælling, denne gang omhandler den en fantastisk fyr som skulle deltage ved Copenhagen Marathon 2017. Daniel tog kontakt til mig i Februar 2017 i sin stræben på at optimere sine løbepræstationer op mod Copenhagen Marathon 2017, idet han følte hans udvikling og løb var gået i stå, samt ønskede han at få nogle klare rammer for hvad der evt. ville kunne forbedre hans løb, og blot give ham et større overskud i dagligdagen. Da Daniel er bosat i den modsatte ende af landet, så har vi ca. hver 14. dag haft en times snak sammen, hvor Daniel op til har kunne sende spørgsmål og ellers har snakket landet på de emner som er faldet os ind. Udover dette har han flittigt skrevet beskeder og mails når han har haft brug for et råd eller to.

I stedet for jeg sidder og fortæller min oplevelse af det hele, så vil jeg i stedet lade Daniel fortælle jer lidt om hvem han er, hvad han har oplevet og hvordan det gik med at få løbet de 42km en dag tilbage i Maj måned.

Læs mere

Kærestepar fra KBH: Vi fik et bedre forhold under vores forløb 1. marts 2017

“Så har forløbet også hjulpet vores gnist i parforholdet, og det skal du altså havde lidt point for”

Her kommer en udtalelse fra et kærestepar jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med fra November til Januar. Jeg vil ikke selv kommentere så meget på forløbet, men blot lade deres udtalelse omkring deres oplevelse med et forløb hos mig tale for sig selv:

Hvordan det kan mærkes på jeres kroppe når I har spist “det rigtige”?

Det at blive mere bevidst omkring kosten og den “rigtige” mængde og indtag, har påvirket os på flere forskellige måder – hvilket vi egentlig først blev opmærksomme på, henover julen, hvor vi måske holdte os 70-80% til kosten.

  1. vores humør. Vi var lagt mere energiske og havde mere overskud, til dagligdagen og til hinanden. Især det med ekstra overskud til hinanden, er super rart i et forhold hvor man først ser hinanden om aftenen.
  2. de første par uger, kunne vi godt mærke at vores kroppe var i en “detox” – eller hvad det formelle ord hedder. Efter en uges tid, følte vi os begge mindre oppustede og havde det bare generelt godt med os selv.

Hvordan har træningen og programmers struktur gjort noget godt for jer? Læs mere

Bitten: Fik styr på sit ubehag og blev bomstærk! 8. februar 2017

Jeg havde desværre fornøjelsen i sidste uge at skulle afslutte en af de klienter, der har været en fast del af mine uger igennem de sidste 16 måneder. Det er altid med blandede følelser jeg afslutter mine forløb, langt de fleste sender jeg trygt ud på egen rejse og er derfor stolt ved deres indsats gennem forløbet, samtidig bliver jeg en smule trist da de ugentlige sessioner vil blive savnet. Fælles for alle mine klienter, er at de altid formår at få en lang række af grin og smil frem på mine læber igennem af vores tid sammen og det er jeg så taknemmelig for.

Bitten-2

Tilbage til Bitten som desværre flytter væk fra skønne Aarhus og derfor ikke længere har mulighed for at besøge mig så ofte som jeg har været vant til. Bitten var en af de første der opsøgte mig grundet smerter og ubehag, hvilket ikke er noget jeg som udgangspunkt arbejder med, idet behandling ikke er en del af mine kompetencer. Hun var dog blevet clearet til at kunne træne så længe der blev taget hensyn, hvilket gjorde at vi startede forløbet ud med at få styr på hendes bevægelser for at undgå yderligere gener.

Læs mere

Frederikke Pedersen: Fra forstyrret og besat til glæde og succes 8. januar 2017

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne fantastiske fortælling med jer alle. Ikke blot er det et af de forløb der har betydet mest for min tilgang i mit arbejde, så er det også et forløb hvor jeg virkelig har mærket hvordan Frederikke har rykket sig igennem de 2,5 år vi snart har arbejdet sammen.
Da hun opsøgte mig var hun i en tilstand der ikke var god for hende, hendes sundhed eller hendes præstation som crossfit-atlet, i dag er hun velinformeret, har en krop der præsterer som den skal og vigtigst af alt har hun fundet ud af hvad der gør hende glad, hvad der virker for netop hende og er villig til at arbejde på at blive bedre.

Netop det at blive bedre var målet for Frederikke da hun opsøgte mig, der var aldrig et endeligt mål, blot en søgen på at blive bedre og bedre og bedre. Dette har jeg personligt forsøgt at indføre i mit arbejde uanset hvilken klient det end måtte være, for der findes da virkelig intet end at kunne kigge tilbage på sin indsats og vide at man er blevet bedre.
Hvad det så er man ønsker at blive bedre til er helt individuelt, nogle synes bedre betyder at gå en tøjstørrelse ned, for andre betyder det en tøjstørrelse op. For Frederikke betød det at blive klogere på sig selv og hendes krop, samt at mærke hendes præstation under crossfit workouts blev bedre.

Jeg vil egentlig ikke selv sige mere omkring Frederikke, i stedet vil jeg lade hendes meget personlige fortælling om en pige der engang var besat af sit udseende og derfor udviklede en forstyrrelse angående kost og træning, til hvordan hun siden har udviklet sig til en af de dygtigste crossfit-atleter her i området (Så vidt jeg ved) og ikke længere ser mad som noget der feder, men i stedet noget der giver energi.

Lad mig præsentere Frederikke og jeg håber du vil tage dig tid til at læse hendes historie:

Læs mere

Raw Cheesecake 18. december 2016

Efter en større efterspørgsel på de sociale medier da jeg delte billeder af denne herlighed, så tænker jeg det er på sin plads at dele opskriften og fremgangsmåden. Inden vi går videre herfra, så vil jeg lige slå fast at denne “cheesecake” hverken skal stemples som sund, proteinrig, low carb, low fat osv. En kage er og vil altid være en kage.
Det er faktisk blot en opskrift på en raw cheesecake lavet på råvare der er minimalt bearbejdet. Om dette gør den sundere end en almindelig cheesecake kan man nok altid diskutere. Jeg vil blot slå fast at ingen kager bliver sunde fordi man udskifter eller fjerner særlige råvarer.

billede-09-10-2016-15-38-18

Læs mere

Hvorfor træne når man er +50? 18. november 2016

Her kommer en fortælling der betyder virkelig meget for mig, sjovt nok fordi den omhandler min egen mor, men også fordi jeg ved hvor meget hendes livskvalitet er blevet forbedret siden 2014.

Jeg er så heldig, at jeg fik overtalt min mor til at sende en lang udtalelse omkring hendes erfaringer med personlig træning, og hvad det har gjort for hendes liv.
Jeg vil lige slå fast, at jeg IKKE er den eneste træner der har hjulpet min mor. Min kollega Thomas Dybdahl har hjulpet hende igennem et godt års tid, hvor han med behandling og den rette programmer har hjulpet hende med at komme de mange, små og større, skavanker til livs. Hvor jeg i starten og det seneste års tid, har sørget for min mor bliver udfordret i hendes træning, oplever en fornuftig udvikling og fortsat holder sine skavanker væk.

mor1

Her kommer min mors fortælling: Læs mere

Opskrift – Kage #1 24. september 2016

Så blev det kage tid!

Her kommer næste led i min serie af opskrifter på nærende måltider/snacks som bestemt gode måltider. Jeg synes det er en skam at rigtig mange danskere har et syn på at “sunde” (jeg vil fremover kalde det nærende) måltider ikke også kan blive forbundet med gode måltider.

Alle opskrifter jeg ligger op vil som udgangspunkt kun indeholder ingredienser som kan fås i de fleste supermarkeder, hvilket forhåbentlig gør det muligt for langt de fleste af jer at afprøve dem i hjemmet.

kage 1

Læs mere

Opskrift – Tomat Chutney Burger 11. september 2016

Så blev det burger tid!

Som lovet tidligere, vil jeg fremover begynde at blogge omkring mad, for at vise hvad der i min verden er sund og nærende mad. Jeg vil så vidt muligt forsøge at lave en menu/ret som ligger så tæt på dens originale udgave som muligt og uden alt for mange særlige ingredienser.

Jeg starter ud med en klassiker i form af en burger. Det bliver ikke den sædvanlige bacon/cheese burger (denne skal nok komme), men i stedet en burger der indeholder en lækker tomat chutney. Noget jeg selv smagte for første gang i Irland, da jeg deltog ved Irish Strength Institutes årlige seminar og var ude at spise en aften.

Læs mere

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060