Blog

Opskrift – Kage #1 24. september 2016

Så blev det kage tid!

Her kommer næste led i min serie af opskrifter på nærende måltider/snacks som bestemt gode måltider. Jeg synes det er en skam at rigtig mange danskere har et syn på at “sunde” (jeg vil fremover kalde det nærende) måltider ikke også kan blive forbundet med gode måltider.

Alle opskrifter jeg ligger op vil som udgangspunkt kun indeholder ingredienser som kan fås i de fleste supermarkeder, hvilket forhåbentlig gør det muligt for langt de fleste af jer at afprøve dem i hjemmet.

kage 1

Første snack i min serie af opskrifter bliver en chokoladekage med en chokolade ganache (Blomsterberg, watch out!) som topping. Men nu skal jeg vist videre til det alle har ventet på, nemlig hvilke råvarer der skal benyttes for at lave dejen til denne herlighed.

Indkøbssedlen:

  • 400g bagt søde kartoffel
  • 150g græsk yoghurt (Jeg brugte 10%, tror også 2% kan benyttes)
  • 40g kokosolie
  • 60g chokolade proteinpulver (Jeg brugte en fra MyProtein i denne)
  • 40g kakaopulver
  • Sødemiddel efter behov

 

Først bages søde kartoflen i ovnen, hvorefter skrællen pilles af og kartoflen kommes i en skål / blender. Herefter tilføjes kokosolien som gerne skulle smelte når den kommer i kontakt med den lune kartoffel. De resterende ingredienser tilføjes og det hele blendes til en sammenhængende masse. Tilføj sødemiddel hvis du synes det er nødvendigt, da dejen ikke indeholder æg, kan du roligt smage på den og vurdere om du finder det nødvendigt.

billede-16-09-2016-18-10-02

Nu kommer det rigtig smarte, fordi du tager nu ca 1/4 af denne dej og kommer i køleskabet, dette skal senere benyttes som den før omtalte ganache.
De resterende 3/4 af dejen kommes i en passende form, hvorefter den skal bages ved 175grader indtil den er fast i midten, ca 15-20 minutter, tiden afhænger af hvilken form du benytter til kagen.
Efter den er bagt skal kage køles af inden du kan smøre ganache på toppen. Jeg forsøgte at benytte min ganache som lag mellem små stykker kage, og det resultat blev egentlig ganske godt.

billede-16-09-2016-20-43-08 billede-16-09-2016-20-45-55

God appetit.

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060