Blog

Opskrift – Tomat Chutney Burger 11. september 2016

Så blev det burger tid!

Som lovet tidligere, vil jeg fremover begynde at blogge omkring mad, for at vise hvad der i min verden er sund og nærende mad. Jeg vil så vidt muligt forsøge at lave en menu/ret som ligger så tæt på dens originale udgave som muligt og uden alt for mange særlige ingredienser.

Jeg starter ud med en klassiker i form af en burger. Det bliver ikke den sædvanlige bacon/cheese burger (denne skal nok komme), men i stedet en burger der indeholder en lækker tomat chutney. Noget jeg selv smagte for første gang i Irland, da jeg deltog ved Irish Strength Institutes årlige seminar og var ude at spise en aften.

Chutney

Start med at få gang i din chutney, da den kommer til at skulle stå og simre, mens resten bliver tilberedt. Følgende ingredienser blandes sammen i en tilpas stor gryde, hvorefter det blot skal stå og simre i en times tid, mens der let røres rundt indimellem.
1Kg Tomater
4 Store rødløg
3 Små chilier
5 Fed hvidløg
1 Knold ingefær
1,5dl Balsamico
Sødemiddel til at balancere smagen med (Pas på med mægden, for meget får det til at smage som syltetøj tror jeg)
Det kan med fordel hakkes finere end jeg gjorde, da jeg endte med at benytte min stavblender for at få det i den ønskedes konsistens.

billede-07-09-2016-18-07-11 billede-08-09-2016-13-09-55

Burgerbolle

Nu til et forsøg på at lave en burgerbolle som trods manglende hvedemel kunne beholde noget af sit bid og struktur. Jeg brugte følgende ingredienser til at lave mine boller med:
3 Store æg
250g 4,5% Hytteost
30g Kokosfibre (Urtekrams)
1 Bagt sødekartoffel
Jeg vil anbefale at man tilføjer noget bagepulver eller evt gær, de blev en smule kompakte, men ellers var jeg ganske godt tilfredse med dem.

Bøffer

Det sidste vi skal have til en god burger er naturligvis noget kød der fyldt med smag og har en lækker konsistens. Vær obs på ikke at købe noget kød der er alt for magert, da dette vil have en indflydelse på dette.
billede-07-09-2016-18-16-17

Til mine bøffer brugte jeg følgende:

7-10% Hakket oksekød
3 spk Dijon sennep
2 spk Tomat pure
Salt
Peber
5cl Balsamico
5cl Olivenolie

Ovenstående blandes sammen og formers til bøffer i den ønskede størrelse. Til burgere vil jeg anbefale 100g-125g stykket.

Slutteligt skal bøfferne tilberedes, hvis du har mulighed for at grille dem, så vil jeg klart anbefale dette. Ellers kan du naturligvis benytte en ganske almindelig køkkenpande.
Jeg valgte at lave den meget simple version kun med iceberg salat og agurk. Det er naturligvis kun fantasien der her sætter grænser for hvad du ellers kan tilføje til din burger.

billede-07-09-2016-18-51-23 billede-07-09-2016-19-13-53 billede-07-09-2016-19-13-48

God appetit.

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060