Blog

Kærestepar fra KBH: Vi fik et bedre forhold under vores forløb 1. marts 2017

“Så har forløbet også hjulpet vores gnist i parforholdet, og det skal du altså havde lidt point for”

Her kommer en udtalelse fra et kærestepar jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med fra November til Januar. Jeg vil ikke selv kommentere så meget på forløbet, men blot lade deres udtalelse omkring deres oplevelse med et forløb hos mig tale for sig selv:

Hvordan det kan mærkes på jeres kroppe når I har spist “det rigtige”?

Det at blive mere bevidst omkring kosten og den “rigtige” mængde og indtag, har påvirket os på flere forskellige måder – hvilket vi egentlig først blev opmærksomme på, henover julen, hvor vi måske holdte os 70-80% til kosten.

  1. vores humør. Vi var lagt mere energiske og havde mere overskud, til dagligdagen og til hinanden. Især det med ekstra overskud til hinanden, er super rart i et forhold hvor man først ser hinanden om aftenen.
  2. de første par uger, kunne vi godt mærke at vores kroppe var i en “detox” – eller hvad det formelle ord hedder. Efter en uges tid, følte vi os begge mindre oppustede og havde det bare generelt godt med os selv.

Hvordan har træningen og programmers struktur gjort noget godt for jer?

Strukturen på træningen har os klogere på mange ting. Førhen gik vi blot i fitness centeret, med en idé om hvilken muskel gruppe man vil træne, men ingen reel plan for ens træning. Det at man har en plan for ens træning, gør at vi sparer tid i centeret, men vi får mere udbytte af træningen, plus man holder sig motiveret, da man først tager hjem når man har nået alle øvelserne igennem.

Derudover kan man bestemt godt sige at vi har fået øget vores styrke! Rune bærer nu rundt på mig som om at jeg et fjer. Jeg selv kan dog stadig ikke bære Rune uden besvær :p, men jeg er steget min. 5kg i overkrops øvelserne og min. 15kg i ben øvelserne. Vi er også begge begyndt at få mange komplimenter for vores markeringer på arme og ben.

Endvidere føler jeg selv at jeg har fået en bedre søvn. Førhen havde jeg nærmest et indrevækkeur mellem 10-12 og kunne sagtens sove de 10-12 timer af gangen. Nu vågner jeg når kroppen føler sig udhvilet, hvilket som regel er ved de 8-9 timer, og jeg er frisk!. Jeg kan også godt mærke på rune at han nu kan stå op før og han føler sig mere frisk, selvom han ikke har fået sin morgenkaffe.

Har I fået indført nogle nye og bedre vaner?

Bedre vaner har vi bestemt også fået. Hvis vi selvfølgelig ser bort for bedre søvn-, spise- og træningsvaner, så har Rune fået et andet syn på fx alkohol. Han syntes ikke længere at de vilde byture er det værd, i forhold til ens træning og fremtidige mål. Men mest af alt, føler han sig bare så oppustet og (hans ord) ulækker, ugen efter.
Min bedre vane er måske lidt irrelevant for dig – men så alligevel ikke. Jeg er blevet meget struktureret ift. min kalender og aftaler. Jeg ved nu hvilke dage jeg skal nå min træning, så jeg planlægger min uge ift. det. og ironisk nok, har det gjort mig mindre stresset i min hverdag.
En god vane vi begge har fået, er at vi er blevet bedre til at hive hinanden op i fitness centeret, hvilket førhen mest var undskyldninger for hvorfor vi ikke skulle op.

Hvordan har jeres syn på mad og træning ændret sig under forløbet?

Vores syn på mad og træning kommer nok i forlængelse af at vi er blevet bevidste på vores kroppe og sundhed. Vores forløb varede jo 3 mdr. og det ene forløb henover december, hvor vi måske fik julehygget lidt for meget. i den periode følte vi os “væk fra os selv” hvis det giver mening. Vi havde i slutningen af måneden ikke det overskud som vi havde før december. Derfra gik det bare pludselig op for os, hvad især kosten gør ved vores kroppe. Generelt er vi også blevet klogere på hvordan et træningsprogram kunne se ud og fungere, hvilket vi nu kan tage med os.

Herefter blev Januar en måned hvor vi skulle tilbage på sporet i forhold til især kosten. Vi har overholdt træningerne, men det var som om at kroppen igen krævede de ekstra kartofler, – hvilket vi inden julen var vænnet os af med.  i starten tabte Rune sig jo vildt meget, hvilket han desværre har taget på igen. Det har nu gjort ham mere bevidst omkring sin krop og måske også realistisk omkring at der ikke skal meget til, før at kroppen går tilbage til start. Jeg selv har været ret stresset over eksamen, hvilket gjorde at jeg ikke kom afsted til alle træninger, min krop samlede vand og jeg havde mere lyst til brød, ris og kartofler. Det har også  gjort mig klogere på at der ikke altid skal særlig meget mere til, før min krop kommer i ”ubalance””.

Nu er vi som sagt mere motiverede end før. Vi har valgt at starte “forfra” på de programmer du har sendt os og det kører bare. Jeg tror egentlig at vi begge havde brug for den december måned, midt i vores forløb, for at minde os om at vi ikke ønsker at være “sunde” i en periode, men vi ønsker en bedre livstil som skal vare ved.

 

Jeg vil også gerne runde af, med at sige, at udover bedre livsstil ift. søvn, kost og motion. Så har forløbet også hjulpet vores gnist i parforholdet, og det skal du altså havde lidt point for.
Førhen var vi “dovne”, trætte og havde ikke det store overskud – altså, skulle man ofre sig lidt, havde man handlet bland-selv-slik og sat en film på, som vi alligevel bare faldt i søvn til.
Bedre energi i et forhold gør bare de almindelige hverdags ting mere sjove og “romantiske”. Nu føles madlavningen ikke som en sur pligt – vi har det sjovt med det og danser i køkkenet samtidig. Jeg er glad for at vi begyndte på forløbet sammen, for nu har vi flere ting vi gør sammen, og vores forhold har forandret sig til det bedre. Alt det med blot simple ting som en kost og træningsændring.

Tak for denne gang! det kan godt være at vi tager kontakt til dig igen når vi nærmer os sommeren, eller mangler inspiration til træningsplanen.

Slutteligt så jeg din Instagram opdatering med menstruation, og med min hormonelle sygdom var den før også meget uregelmæssig men den er også blevet mere regelmæssig nu, og mindre vanskelig at komme igennem. Mht smerter, humørsvingninger osv. Det klager jeg bestemt heller ikke over.

Med venlig hilsen
Rune og Marie

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060