Blog

Hvorfor træne når man er +50? 18. november 2016

Her kommer en fortælling der betyder virkelig meget for mig, sjovt nok fordi den omhandler min egen mor, men også fordi jeg ved hvor meget hendes livskvalitet er blevet forbedret siden 2014.

Jeg er så heldig, at jeg fik overtalt min mor til at sende en lang udtalelse omkring hendes erfaringer med personlig træning, og hvad det har gjort for hendes liv.
Jeg vil lige slå fast, at jeg IKKE er den eneste træner der har hjulpet min mor. Min kollega Thomas Dybdahl har hjulpet hende igennem et godt års tid, hvor han med behandling og den rette programmer har hjulpet hende med at komme de mange, små og større, skavanker til livs. Hvor jeg i starten og det seneste års tid, har sørget for min mor bliver udfordret i hendes træning, oplever en fornuftig udvikling og fortsat holder sine skavanker væk.

mor1

Her kommer min mors fortælling:

Jeg er kvinde 52 år og har siden først i 40’erne haft alvorlige problemer og smerter i nakke og skulder. Så slemt at der er opstået en permanent nerveskade. Dette medførte at jeg i en årrække tog jeg alt for mange smertestillende piller, uden de egentlig havde den store effekt.
Derudover har jeg været hos et utal af fysioterapeuter med diverse genoptræningsforløb, dog alle kun med en kortvarigt lindring.
Jeg har fået lavet en skulder bandage til at holde skulder bladet på plads, hvilket jeg i dag ved har været en dårlig ide – så slapper musklerne først af og forbliver inaktive.
Jeg har haft en fast tid ved kiropraktor hver 6 uge i mange mange år, samt benyttet massør / akupunktur i massevis. Jeg tænker at jeg må have prøvet alt mellem himmel og jord. Så til trods for alle de tiltag, endte jeg oveni smerterne også med at udviklet en, på daværende tidspunkt, permanent hovedpine. Denne hovedpine blev kun værre idet jeg også døjede meget med migræne anfald.
Alt i alt har jeg brugt RIGTIG mange penge på mit helbred, fordi jeg ville ovenstående problemer til livs, og jeg havde egentlig opgivet troen på en løsning.

Det skal lige siges at jeg altid har været meget aktiv. Jeg har dyrket forskellige former for gymnastik, spillet håndbold indtil generne blev for slemme, jeg endte derfor med at skifte håndbold ud med løb. Derudover har altid gået meget, været aktiv i hjemmet og haven m.m..

Det eneste jeg ikke havde prøvet for at ændre min tilstand var en PERSONLIG TRÆNER! Det skulle så have en chance i det Rasmus selv havde taget sin certificering. Efter lidt hjælp fra Rasmus i nogle måneder, forslog han at jeg kunne prøve hans kollega Thomas der udover programmer også kunne tilbyde behandling.
Så for ca. 2 år siden købte jeg et forløb på 12 gange med Thomas, jeg havde ærlig talt ikke de store forventninger til en lindring – men hvor blev jeg bare klogere.

Her mødte jeg for første gang en som så på HELE kroppen og ikke kun skulder/nakke.
De første 7 uger sås vi hver uge og derefter kunne vi nøjes med at ses én gang om måneden. Imellem vores møder trænede jeg selv efter et program ca. 3 gang om ugen af en lille times varighed og hurtig kunne jeg mærke fremgang. Jeg havde dog oplevet fremgang før, men denne forskel var at det fortsatte og fortsatte! Jeg oplevede en så god udvikling at jeg vi fortsatte samarbejde frem til november 2015. Siden november har jeg ved hjælp fra Rasmus kunne opretholde en hverdag uden gener fra hverken skulder, nakke eller den tidligere permanente hovedpine.

Med hjælp fra Rasmus træner jeg lige nu 2-4 gange om ugen, dette gør jeg ikke af tvang for mine gener, men fordi jeg er begyndt at kunne li styrketræning og alt det giver mig. Derudover løber 2-3 gang om ugen 4-5 km (ikke fordi jeg vil tabe mig, men fordi jeg kan li det og det er socialt), samt dyrker yoga én gang i ugen.

Her 2,5år efter at have haft hjælp af både Rasmus og Thomas, er alt smertestillende medicin gemt godt væk i skabet. De faste aftaler med både kiropraktiker, massør og øvrige behandlere er også droppet. Nu får jeg kun massage når kroppen er blevet for stiv eller noget trænger til at blive løsnet op.

Som en side gevinst til det hele, så har lidt kostomlægning resulteret i et stabilt vægttab på 7 kg, disse kilo er stadig holdt væk, selvom det faldt sammen med et rygestop efter 30 år som ryger og en krop som er i overgangsalderen. Som yderligere et plus, har jeg siden starten af 2014 kun haft ganske få tilfælde af migræne, og de er væsentlig aftaget i styrke.

Alt i alt er disse de BEDSTE penge og nok også de FÆRRESTE penge på vejen, i søgen på at få en sundere og bedre krop.

“Jeg træner og spiser i dag ikke for at holde mig ung, men for at få lov at blive gammel med en rimelig livskvalitet.”

Kan kun anbefale at få hjælp til at komme i gang med at styrketræne. Eneste ulempe, man bliver afhængig af det!

– Lone Aagaard, 52år.

Jeg håber min mors fortælling kan være med til at motivere netop dig, til at blive ved med at investere i dig selv og din krop.

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060