Blog

Daniel: “jeg følte at vi havde hacket min krop” 24. september 2017

Så var det igen blevet tid til en lille blog / fortælling, denne gang omhandler den en fantastisk fyr som skulle deltage ved Copenhagen Marathon 2017. Daniel tog kontakt til mig i Februar 2017 i sin stræben på at optimere sine løbepræstationer op mod Copenhagen Marathon 2017, idet han følte hans udvikling og løb var gået i stå, samt ønskede han at få nogle klare rammer for hvad der evt. ville kunne forbedre hans løb, og blot give ham et større overskud i dagligdagen. Da Daniel er bosat i den modsatte ende af landet, så har vi ca. hver 14. dag haft en times snak sammen, hvor Daniel op til har kunne sende spørgsmål og ellers har snakket landet på de emner som er faldet os ind. Udover dette har han flittigt skrevet beskeder og mails når han har haft brug for et råd eller to.

I stedet for jeg sidder og fortæller min oplevelse af det hele, så vil jeg i stedet lade Daniel fortælle jer lidt om hvem han er, hvad han har oplevet og hvordan det gik med at få løbet de 42km en dag tilbage i Maj måned.

Kan du kort fortælle om dig selv?

Mit navn er Daniel Birkelund. Jeg er 23 år gammel. Jeg bor til daglig i København, hvilket jeg har gjort det sidste år. Oprindeligt er jeg fra Ribe, hvor jeg har boet stort set hele mit liv. Jeg er uddannet salgsassistent, men efter jeg er flyttet til København er tingene gået enormt hurtigt og jeg arbejder idag som butikschef i Bertoni på Fisketorvet. Sport har altid været en stor del af min livsstil. Jeg har spillet fodbold siden jeg var 5 år, men stoppede med det grundet on and off problemer med lysken og en lyst der desværre forsvandt. Nu er min kærlighed kastet over løb og styrketræning. 
Hvorfor tog du kontakt til Rasmus?
Jeg tog kontakt til Rasmus fordi jeg var kørt en ud på et sidespor i forhold til kost. Det hele var blevet for sort og hvidt i mine øjne. Jeg følte det blev svært at få indtaget tilstrækkeligt med energi, når man ser ting som sundt/ikke sundt. Grundet min restriktive tilgang endte jeg med at tabe mig meget og også for meget desværre. Da jeg startede med at løbe i efteråret 2015 vejede jeg 78 kg, hvilket var en efter en periode over lang tid med lidt for meget junk og lidt for meget alkohol blandet med for lidt motion. Så blev alt pludselig  sort/hvid i mit hoved, hvor jeg rammer min laveste vægt nogensinde i efteråret 2016, hvor jeg er nede og veje 63 kg (Jeg er 184cm høj). Jeg har jo lignet et omvandrende skelet.
Da jeg startede ved Rasmus var jeg dog oppe på 69 kg efter jeg havde kørt min egen lille kostplan i små fire måneder. Dette var dog udelukkende havregrød, pasta, grøntsager, kylling/tun, mandler, pesto og skyr – Jeps, ganske sort/hvid, alt andet virkede farligt. Jeg fik dog masser af mad, hvilket var fantastisk. Jeg ramte bare et plateau i forhold til variation i mine måltider.
Jeg havde tilbage i efteråret 2016 tilmeldt mig Copenhagen Marathon 2017, hvilket var start skuddet til at få bygget lidt kilo på kroppen igen. Da jeg ramte plateauet i min egen lille plan – kom tanken om en personlig træner i spil i mit hoved. Jeg er en vinder type og vil gøre alt for at optimerer de steder, hvor jeg kan blive bedre. Jeg faldt over Rasmus på Instagram og blev hurtigt ret hooked på tanken om at det skulle være ham. 
Hvilke forventninger havde du til forløbet?
Jeg havde en forventning om at jeg kunne få vendt min tankegang, så det ikke var så sort/hvid længere. Jeg har aldrig fulgt en decideret plan som sådan før, men følte det var nødvendigt at få nogle rammer der kunne hjælpe mig nærmere mit mål. Så at følge en decideret kostplan gjorde mig ingenting så længe den var tilpasset mig. Jeg var selvfølgelig også lidt spændt på at se hvordan mine løbepræstationer vil blive, da den kost Rasmus satte mig på ikke er den typiske løberkost, som ifølge alle næsten udelukkende skal bestå af kulhydrater. Så jeg var spændt på at se hvad det her kunne føre hen. 
Hvordan levede forløbet op til disse forventninger?
Forløbet leverede 100% op til mine forventninger. Jeg elsker mad og jeg fik rigtig meget mad, hvilket medførte en øget livsglæde, bedre søvn – Inden forløbet vågnede jeg hver evig eneste dag op kl 05.30 og kunne ikke sove mere selvom jeg stadig var træt. Jeg nævnte på et tidspunkt for Rasmus at jeg havde en følelse af at vi havde hacket min krop. Alt fungerede bare som det skulle. Jeg kunne overskud til at træne 7 gange i ugen som jeg havde planlagt. Fordelt på 5 x løbepas og 2 x styrke.
Jeg sov som sagt godt og mit humør var ikke til at skyde igennem. En ret vigtig lille detalje, så blev mine løbetider også markant forbedret. Jeg slog i perioden nye bedste tider flere gange på alt fra 1km til halvmarathon. Hvilken følelse af succes! Det hele kulminerede til Copenhagen Marathon, hvor jeg løb mit første Marathon i tiden 03.31.22 med det vildeste overskud.
Jeg har derfor kun roser tilovers for Rasmus. 
Har du lært noget du kan benytte i fremtiden?
Jeg har uden tvivl lært noget som jeg vil benytte mig af i fremtiden. Jeg har igennem Rasmus fortrængt de sort/hvide tanker om mad og drevet dem mere over på om det giver mening eller ej. Jeg har før i tiden været en rigtig slikgris, men er det ikke rigtig længere. Når jeg gør det mere med måde nu – kan stadig kører 600g bland selv slik ned, men det giver ikke den store mening for mig længere, når jeg hver dag får meget mad og en masse af det rigtige brændstof på “motoren”.
I min sort/hvid periode var lørdag min helligdag. Der SKULLE jeg bare have mit slik og selvom jeg havde spist 100 stykker, så skulle posen tømmes for det var min dag. Det giver bare ingen mening længere. Lyst og mening frem for en mærkelig regel om at man godt må. Det giver mere mening for mig at tage ud og spise noget rigtig lækkert mad med min familie eller venner end at ligge lørdag aften på sofaen og lide af det vildeste sukkerchok.
Har Rasmus formået at formidle sin viden tilfredsstillende?
Formidlingen har været meget tilfredsstillende. Jeg har virkelig nydt vores samtaler og ind i mellem mangler man dem faktisk lidt. Selvom de ofte også gik over i hyggesnak, men netop den afslappende tone gjorde jeg lærte meget. Og de små personlige guldkorn fra Rasmus dukkede op når vi snakkede om dagligdags ting. 
Er du tilfreds med hvad du har fået ud af forløbet?
Jeg er meget tilfreds. Min krop og mit sind er som nævnt blevet hacket. Jeg har det fantastisk i min krop og jeg har lært at hvis kroppen bliver behandlet godt 80% af tiden, så kommer man altså ret langt. 
Vil du anbefale andre at kontakte Rasmus?
Jeg vil helt klart anbefale Rasmus til andre. Han er en suveræn fyr. Han har sine værktøjer i orden samtidig med at du får muligheden for at spise en masse mad. Nu var mit mål noget så specifikt som Marathon træning, hvilket kræver en del energi til de lange ture. 
Kunne du finde på et vende tilbage engang i fremtiden?
Det kunne jeg sagtens. Træningen til Marathon har været hård, når jeg kigger tilbage på processen. Jeg har løbet ALLE ture selv. Det har været hårdt. Jeg er nu blevet hooked på crossfit, så hvis jeg vender tilbage er det med henblik på at optimerer kosten til det. Hvis det jeg har lært og min tilgang pludselig rammer endnu et plateau. Jeg løber dog stadig, men mere efter lyst end for at slå tider.
Jeg vil gerne afslutte med at takke Daniel for hans tillid til mig og mit arbejde. Derudover har det været spændende at arbejde med hans specifikke mål, det har både udfordret min faglighed og bekræftet at der ikke findes én rigtige metode at gøre noget på.
Image-1

© Aagaard Personlig Træning ‐ CVR: 3595-0060